El moviment de les criptomonedes en 2022

El moviment de les criptomonedes durant el 2022 comença a ser “mogut” a causa dels diferents aspectes que estan influint en aquests moments a l’economia en l’àmbit internacional.

Situacions com l’alta tensió a la frontera entre Rússia i Ucraïna, els moviments dels bancs centrals que busquen l’establiment de controls i regulacions sobre aquesta mena d’actius, afecten la cotització de les monedes virtuals en aquest inici de 2022.

Què li espera al món de les monedes digitals aquest pròxim any? Metaverso, wallets digitals, cadena de blocs… El mercat de les criptomonedes segueix en augment.

No oblidem que a més 2022 arriba amb les imminents pujades dels tipus d’interès pròximament en els mercats financers, com a mesura per a frenar l’escalada inflacionària que envaeix a les principals economies occidentals i que també poden tenir el seu efecte en les cotitzacions de les criptomonedes.

En BNA Consultors oferim el servei d’Assessorament en Blockchain i criptomonedes.

Pèrdua de valor de Bitcoin

Durant aquest pròxim any, es preveu que pugui haver-hi un estancament o fins i tot una pèrdua de valor de Bitcoin.

Això és pel fet que altres actius digitals tenen més utilitats que la moneda popular del moment com, per exemple altres altcoins que respatllen projectes de contractes intel·ligents o de finances descentralitzades – DEFI -.

Les DeFi (Descentralized Finances) són un conjunt d’aplicacions en Blockchain en el món de les finances i els mercats que no necessiten cap mena d’intermediaris (per exemple, entitats bancàries), i que poden funcionar per una xarxa de blockchain.

Aquestes funcions que altres divises digitals poden realitzar i que Bitcoin no, poden comportar una competència important a nivell de capitalització de mercat, extrem que pot influir en un estancament o baixada de preu de la reina de les criptomonedes. 

La crisi a la frontera entre Rússia i Ucraïna: una font de pèrdua de valor per a Bitcoin.

L’increïble augment de cotització que va experimentar Bitcoin BTC l’any passat encoratjat per moviments en els quals ha intervingut el mateix Elon Musk o governs com el de República Dominicana, s’han topat de cara amb la crisi que porta de nou els tambors de guerra en la zona d’Ucraïna per l’amenaça d’invasió de part de Rússia.

L’efecte en el món cripto, però particularment en la cotització del Bitcoin li ha mantingut a ratlla en els 42.000 dòlars. A pesar que els més optimistes pronostiquen una pujada de fins a 150.000 dòlars per cada BTC, tot i que a llarg termini, de moment els experts en els ecosistemes cripto entenen que és una prova de resistència a aquest mercat que ja tenen el suport de milions de dòlars, però que no s’ha enfrontat a una crisi geopolítica d’aquesta naturalesa.

Cardano, Ethereum i Polkadot: criptomonedes que apunten alt

Cardano, Ethereum ETH i Polkadot són tres dels cripto actius que podrien augmentar el seu valor durant el 2022, una de les raons, per la seva relació amb el metavers i els projectes que desenvolupen.

  • Cardano. Durant tot el 2021, la moneda de Cardano denominada com “ADA” ja ha sofert un augment de més del 700% passant de 0,1435 euros a 1,0165 euros, tot i que està molt lluny dels seus màxims històrics. La seva principal fortalesa quan el seu projecte estigui finalitzat, serà la dels contractes intel·ligents i finances descentraltizades.
  • Ethereum. Ether va trepitjant els talons a Bitcoin, amb la ventatge de que el seu protocol blockchain permet contractes intel·ligents i fa temps que es preveu una actualització en el seu codi que agilitzi les transaccions i abarati les comissions (fee o gas) de les mateixes.
  • Polkadot. Amb la seva moneda DOT, Polkadot respatlla un dels projectes blockchain amb més escalabilitat. El punt fort és que permetrà la seva connexió amb altres cadenes blockchain, podent per tant intercomunicar-les. Per això, durant l’any vinent és previsible que el seu valor pugui amb escreix. DOT permet més de 160.000 transaccions per segon.

Metaverso i NFT’s

Moltes aplicacions com Facebook o Google ja estan invertint molts diners en el Metavers, creant espais de realitat virtual… com per exemple oficines virtuals (Descentraland), que compren o lloguen empreses per tal que els seus treballadors puguin tenir-hi reunions de feina amb els companys… teletreballant des de casa seva. Durant aquest pròxim any, s’aproxima un gran creixement en aquest sector on les criptomonedes i tokens de dites xarxes tenen un pes rellevant, ja que actuen com a moneda d’intercanvi en aquesta plataforma.

Espanya: els efectes de la resolució del TJUE sobre el model 720

Sens dubte la notícia tributària amb la qual iniciem el 2022 és l’aparició d’un buit normatiu respecte a la declaració dels contribuents espanyols de les seves participacions en criptomonedes després de la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. 

El passat 27 de gener el Tribunal de Justícia de la Unió Europea en el seu assumpte C-788/19, declara que la normativa espanyola és contrària a la lliure circulació de capitals dins de la UE amb l’obligatorietat de l’ús del model 720: en especial, considera contrari a la normativa europea la imprescribilitat de les sancions i l’abusivitat de les mateixes.

Tot i això, el model 720 no és mort, i el govern espanyol ja ha manifestat que segueix vigent, si bé prepara una adequació normativa, establint un període de prescripció i unes sancions molt menors.

Pel que fa a les criptomonedes, el govern prepara ja el nou model 721, havent-se recollit com a objectiu tributari per aquest any 2022 la regulació de les obligacions informatives dels contribuents sobre la seva tinença.

Com podem ajudar-te des de BNA Consultors?

En BNA Consultors som experts en tota classe d’actius digitals. Si necessites assessorament o més informació sobre el mercat financer digital, no dubtis a contactar amb nosaltres a través del nostre telèfon 977 60 05 00 / 977 84 60 85 o el nostre correu electrònic comunicacio@bna.cat

En BNA Consultors t’oferim el servei d’Assessorament en Blockchain i criptomonedes a la província de Tarragona.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik