Resolem els 3 dubtes més comuns quan demanes una hipoteca

Demanar una hipoteca mai ha sigut una cosa fàcil. Per a molts, és un sector força desconegut i en el que s’utilitza un vocabulari molt específic. Per tant, és normal tenir dubtes quan demanes una hipoteca.

A BNA Consultors, som experts en gestionar hipoteques gràcies a la nostra experiència amb el servei d’assessorament hipotecari online. Gràcies a la nostra experiència treballant amb quantitat de clients, hem detectat quins són els dubtes més comuns a l’hora de demanar una hipoteca, i els resoldrem a continuació.

1 – Quants diners puc demanar quan contracto una hipoteca

Aquesta és una pregunta que acostuma a generar molts dubtes. El principal motiu de la confusió envers aquest tema és que abans els préstecs hipotecaris funcionaven diferent d’ara. Fa uns anys els bancs eren més permissius del que ho són avui dia, però a causa de diferents factors com la crisi econòmica del 2007 o la crisi sanitària de la covid-19 les condicions han canviat.

El fet que demanar un préstec hipotecari no sigui molt comú, fa, que sovint perdem de vista l’evolució que pateixen els processos i quins canvis afecten els organismes bancaris, i que involuntàriament, creiem que ens trobarem les mateixes condicions que temps enrere.

Aquesta evolució constant del funcionament i les condicions dels préstecs hipotecaris fa que a l’usuari li sorgeixin molts dubtes. Com per exemple, quants diners es poden demanar al banc quan contractes una hipoteca.

Avui dia, a diferència de fa uns anys, és molt difícil que et donin més del 80% del valor de la propietat a crèdit. Això provoca que si no mínim el 20% del valor de la propietat estalviat, més el valor dels despeses de gestió, et sigui impossible comprar un immoble.

Per tant, a diferència d’abans, que podies demanar quasi tants diners com volies, avui dia, no és tan fàcil, i en la majoria d’ocasions, només t’ofereixen el 80% del valor de la propietat.

2- Què és el tipus d’interès? 

Com comentàvem a l’inici d’aquest article, gran part dels dubtes que ens sorgeixen són deguts al desconeixement del vocabulari i els conceptes que s’utilitzen. A BNA Consultors creiem fermament que una de les parts més importants de l’assessorament hipotecari online és que el nostre client sàpiga en tot moment de què estem parlant, d’aquesta manera pot formar part i prendre les seves decisions en tots els processos.

Un dels conceptes més escoltats i per tant dels més importants a conèixer durant el procés de demanar una hipoteca és el tipus d’interès. Realment és un concepte molt senzill, es tracta del percentatge que tindràs que pagar al banc per deixar-te els diners. Actualment aquest tipus d’interès és molt baix, per tant és un moment genial per demanar una hipoteca. 

3- Despeses, comissions, i clàusules de les hipoteques

Un altre de les qüestions que preocupa a gran part dels nostres clients són les despeses, les comissions, les diferents clàusules… Les hipoteques són operacions on no només es demanen diners al banc amb un tipus d’interès, sinó que sovint també s’han d’acceptar moltes condicions perquè el banc t’aprovi l’operació.

En aquest punt és molt important comptar amb els serveis d’un expert assessor hipotecari perquè aquestes clàusules et poden condicionar directament durant molts anys de la teva vida, a més, són condicions que es poden negociar, i un expert en l’assessorament hipotecari online serà capaç d’aconseguir millors condicions.

Aquest són 3 dels dubtes més comuns que tenen els nostres clients, però si tens algun dubte més, o necessites assessorament per contractar una hipoteca, no dubtis en posar-te en contacte amb el nostre equip. 

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik