Quina diferència hi ha entre un pla de pensió i un pla de jubilació?

Estàs pensant a invertir en un pla de pensions o de jubilació? Són el mateix? Quina diferència hi ha entre tots dos plans? Si estàs plantejant invertir en un pla per a la teva assegurança des de BNA Consultors volem ajudar-te.

Per aquesta raó, el nostre equip d’experts ha realitzat aquest article per a què puguis entendre una mica més la diferència entre el pla de pensions i el pla de jubilació. Les seves diferències van determinades per 4 factors: la naturalesa, la seva liquiditat, rendibilitat i fiscalitat.

Un pla de pensió i de jubilació són el mateix?

Encara que puguin semblar termes semblants… la resposta és NO. Un pla de pensió i un pla de jubilació són accions totalment diferenciades encara que l’objectiu pugui arribar a ser el mateix: generar un estalvi a llarg termini per a tenir una ajuda econòmica en un futur pròxim.

No obstant això, t’explicarem de què es tracta cadascun d’aquests plans i la seva principal diferència.

Pla de pensió

Un pla de pensions és un producte d’estalvis i inversió que es realitza a llarg termini amb l’objectiu de complementar la pensió de jubilació que es rep mitjançant la Seguretat Social. Aquest estalvi només es podrà retirar segons el contractat com, per exemple, en arribar l’edat de jubilació, incapacitat, desocupació o desnonament, etc.

Així doncs, es tracta d’un fons de pensions que es realitza com un pla de previsió per a futurs incidents greus que puguin succeir i exposar a una persona a un risc econòmic.

Pla de jubilació

Els plans de jubilació són productes que es coneixen com un assegurances de vida que es contracten amb l’objectiu d’estalviar per a assegurar una quantitat de diners en un termini determinat i estar coberts en situacions pròximes com pot ser la jubilació, la invalidesa o defunció.

A diferència del pla de pensions, el pla de jubilació es pot retirar en qualsevol moment complint amb els pactes en el contracte o pagant una penalització.

El pla de jubilació ofereix una rendibilitat mínima, encara que s’obté menys rendibilitat que el pla de pensions ja que el risc és menor.

Quina diferència hi ha entre un pla de pensió o un pla de jubilació a nivell fiscal?

Un pla de pensions sí que es pot deduir en la declaració de la renda, encara que amb un màxim per any. 

En canvi, el pla de jubilació no es pot deduir i en rebre els diners només es tributarà pels interessos generats.

Com podem ajudar-te des de BNA Consultors?

En BNA Consultors t’oferim un servei d’assessorament de pla de pensions o jubilació a la província de Tarragona. Així que, sí que estàs interessat a tenir un pla d’estalvi, estem encantats de poder assessorar-te i que coneguis cada tipus de pla.

T’ajudem a entendre els avantatges de cadascuna d’elles segons el teu estil de vida i trajectòria laboral. No dubtis a posar-te en contacte amb el nostre equip per a consultar qualsevol dubte a través de la nostra pàgina web, enviant un correu a comunicacio@bna.cat o cridant 977 60 05 00.

BNA Consultors, la teva consultoria de confiança de Valls.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik