El món de les criptomonedes: Ether

El més possible és que quan algú esmenta la paraula criptomoneda… Immediatament et ve a la ment la paraula BITCOIN. Però, dins del mercat de les monedes virtuals no tot es tracta del Bitcoin. Hi ha una llista infinita de diferents monedes digitals que s’utilitzen i intercanvien a través de la xarxa.

A BNA consultors oferim el servei d’Assessorament en Blockchain i criptomonedes. En l’article anterior, parlem del món de les criptomonedes, com funcionen i el seu valor. En aquest, tractarem una altra de les divises digitals de valor: Ether.

Ether, un actiu digital

Ether, coneguda per les seves sigles ETH, és l’actiu digital creat per la plataforma Ethereum i que es fa servir per satisfer les comissions de transacció de la xarxa que cobren els miners que validen les transaccions (comissió que comunament s’anomena fuel o gas).

Actualment és la segona moneda digital més valuosa després del Bitcoin i cada vegada guanya més pes en el mercat de les criptomonedes, tot i que altres competidores, com el projecte de Cardano (ADA), estan envaïnt el seu espai de mercat en oferir transaccions més ràpides amb menors costos en comissions.

Però, Què és Ethereum?

La criptomeneda Ethereum és una aplicació descentralitzada o dapps desenvolupada per a crear i gestionar les transaccions d’actius digitals. Mitjançant contractes intel·ligents (Smart Contracts), la tecnologia blockchain (cadena de blocs) i a través del procés de mineria de dades.

Com funciona la tecnologia Blockchain?

La cadena de blocs blockchain de codi obert es basa en un llibre de registre on queda plasmat cada transacció de criptomonedes. No existeix manera d’ocultar-ho ni modificar-ho i són visibles per a tothom.

Què vol dir codi obert?

El software de codi obert és un desenvolupador en el qual tothom participa en la seva recerca, és a dir, es troben sota domini públic.

Criptomoneda Ether: característiques

  • En moltes ocasions, la gent parla d’Ethereum per a referir-se a la pròpia moneda de la plataforma.
  • Les transaccions que es realitzen són immutables, no es poden modificar, gràcies a la tecnologia blockchain d’ethereum.
  • Es va crear de forma descentralitzada per a evitar els controls de qualsevol autoritat, ja que no existeix la necessitat d’intermediaris. Això també permet als desenvolupadors crear aplicacions descentralitzades.
  • La seva llarga trajectòria li ofereix confiança i credibilitat.
  • El seu valor depèn de la demanda dels usuaris, així doncs, resulta ser molt volàtil.

Dades interessants sobre la criptomoneda Ethereum

  • El fundador d’Ethereum és Vitalik Buterin, un jove programador de 27 anys d’origen rus -canadenc que va crear aquesta plataforma l’any 2015. Avui disposa d’una fortuna de més de 1.100 milions de dòlars.
  • També, es va crear el seu actiu digital Ether per a ajudar a sostenir la xarxa d’Ethereum, en la qual poden operar altres tokens basats en la tecnologia ERC-20. La xarxa d’Ethereum es fa servir sovint per la compravenda d’NFT (tokens no fungibles, que sovint es tracta d’obres d’art digitals).
  • Actualment, es considera la segona criptomoneda més potent del mercat i el seu valor de capitalització de mercat és de milers de milions de dòlars.

Què passarà amb la cotització d’Ethereum en el mercat de les criptomonedes?

Els principals mitjans de comunicació dedicats a l’anàlisi de mercats i, en particular, dels mercats de monedes virtuals consideren que la tendència a l’alça de la cotització d’Ethereum és un fet i esperen que abans de finalitzar l’any 2021 se situï en els 14.000$.

Informa’t amb la millor assessoria de criptomonedes de la província de Tarragona

El món de les criptomonedes i les transaccions en el món digital encara són una novetat i un misteri per a moltes persones. Estàs interessat a saber més sobre Ethereum o el món de les criptomonedes?

En BNA Consultors t’oferim el servei d’Assessorament en Blockchain i criptomonedes a la província de Tarragona.

T’ajudem a entendre aquesta tecnologia i les seves oportunitats i a conèixer les obligacions tributàries i fiscals que tenen les criptomonedes. No dubtis a posar-te en contacte amb el nostre equip per a consultar qualsevol dubte a través de la nostra pàgina web o telèfon de contacte.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik