Assessorament hipotecari: Tot el que has de saber

Sol·licitar un préstec hipotecari és una de les decisions econòmiques més importants que prenem al llarg de la nostra vida. Per aquest motiu, des de BNA Consultors creiem que és important contractar assessorament hipotecari, per assegurar-nos de prendre la millor decisió i la més favorable les nostres condicions.

En aquest article, elaborat per l’equip de creació de contingut de BNA, la consultoria a Valls de referència, analitzarem el complex procés de demanar una hipoteca i per tant l’importància que té contractar assessorament hipotecari. 

Els tipus d’interès 

El tipus d’interès és el percentatge d’interès que pagarem durant la hipoteca. Actualment existeixen tres tipus d’interès diferents. En primer lloc l’interès fix (sempre es pague la mateixa quota), en segon lloc l’interès variable (l’interès fixat en relació amb un tipus de referència) i per últim l’interès mixt (comença amb interès fix i després passa a interès variable).

Com experts en  assessorament hipotecari integral des de BNA Consultors som conscients que escollir entre aquestes tres opcions pot ser complicat, per aquest motiu un assessor hipotecari pot ajudar a contemplar objectivament totes les opcions i analitzar quina és la més adequada per vostè.

Financiació màxima

El percentatge de finançament màxim és un percentatge sobre el valor de compravenda del pis o casa. Habitualment aquest ronda entre el 80% i el 90% depenent de l’entitat amb la qual es demani la hipoteca.

Si tens pocs estalvis i necessites un finançament superior al 90% hi ha diferents opcions de les quals pots disposar: agafar un immoble del banc, un finançament del 100% a través de brokers hipotecaris o la possible negociació amb els bancs.

Gastos de la hipoteca

Per tal de formalitzar una hipoteca, hi ha una sèrie de procediments que s’han de realitzar que suposen algunes despeses. Aquests suposen gastos de notaria, de gestoria, de registre d’Impost d’Actes Jurídics Documentats. Però s’ha de tenir en compte que el banc se’n fa càrrec de tots menys de la taxació.

A BNA Consultors, gestoria a Tarragona, t’assessorem en tot el procés i supervisem l’actuació del banc. Actualment hi ha alguns bancs que també cobreixen les despeses de taxació, per a saber concretament com funciona la nova llei hipotecària contacta amb nosaltres aquí

Amortització hipoteca

És el període fixat per la devolució del préstec hipotecari. Per norma general, el termini màxim de devolució d’aquest és de 30 anys. El termini de duració d’un préstec hipotecari és molt important, ja que determina dos variables claus: La quantitat d’interès que pagarem i la quota mensual.

Per tal de decidir el període que s’adapti més a les necessitats de la persona que demana el préstec hipotecari és important analitzar totes les qüestions financeres i definir els objectius a l’hora d’amortitzar el préstec. Per fer aquest procediment és recomanable comptar amb l’ajuda d’un professional en assessorament hipotecari.

Com ja has vist hi ha molts aspectes a tenir en compte al contractar una hipoteca, per aquest motiu un assessorament hipotecari pot ajudar a que aquest procés sigui més fàcil. Si tens qualsevol dubte referent a aquest tema no dubtis en posar-te en contacte amb els nostres experts aquí, enviant un mail a comunicacio@bna.cat o bé trucant al 977 60 05 00.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik