Vull comprar una vivenda: Coses que has de tenir en compte a l’hora de comprar habitatge

En aquest article escrit per l’equip de BNA Consultors, et donarem fins a 5 recomanacions per a tenir en compte a l’hora de comprar habitatge. Continua llegint per a descobrir-ne més, i no dubtis en posar-te en contacte amb BNA, especialistes en la gestió i administració de finques desde l’any 1990.

 

1. Quin tipus d’habitatge vull comprar?

En primer lloc, si tens intenció de comprar un pis, cal pensar en si serà un habitatge nou o un habitatge de segona mà. 

En cas de voler un habitatge nou, ha de tenir en compte el següent: 

  • Si disposa de zones comunes (jardins o piscines) serà major la despesa de la comunitat. 
  • Al ser nou, evita el risc de derrames imprevistes. 

En cas de voler un habitatge de segona mà, cal tenir present el següent: 

  • Demana l’acta de la comunitat de veïns per tal informar-te d’algun possible desperfecte de l’estat de l’edifici. 
  • Els edificis amb més anys, solen comportar majors despeses energètiques en contrast dels nous que solen ser més eficients energèticament. 

En cas que necessitis un cop de mà en qualsevol d’aquests tràmits que es mencionen, et recordem que a BNA Consultors som especialistes en tota mena de procediments com el de compra-venda de finques urbanes i rústiques (pisos, cases, oficines, locals, xalets, pàrquings, naus industrials i solars) o l’obtenció de cèdules d’habitabilitat per tal d’assegurar que l’habitatge reuneix les condicions necessàries per ser habitada.

 

2. Ubicació de l’habitatge

És important tenir en compte les nostres prioritats a l’hora d’escollir l’habitatge. Què volem? Una zona al centre de la ciutat, un apartament davant de la platja, una àrea tranquil·la i més aïllada … 

És molt recomanable valorar tots els factors, com per exemple la comunicació de l’habitatge amb els principals serveis com supermercats, col·legis, centres de salud, o comerços i restaurants. 

 

3. El preu de la vivenda

El preu de l’habitatge ha d’ajustar-se al mercat immobiliari actual i s’han de posar sobre la taula i tenir en compte les diferents variables, com la localització o el  preu del metre quadrat. 

Hi ha tres conceptes bàsics que ha de tenir en compte en cas de necessitar un préstec hipotecari: 

  1. El percentatge de finançament: Els bancs per regla general ofereixen un finançament del 80% del valor de l’habitatge (tot i que hi casos en que aquests percentatge aumentarà), per tant cal que vostè tingui estalviat un 20% restant. A més cal prevenir les despeses de la compra, l’escriptura, el registre … etc. 
  2. La capacitat financera: Cal tenir en compte la capacitat financera per tal de poder mantenir l’hipoteca dins d’un límit adequat pel reemborsament del préstec.
  3. L’esforç: S’han de preveure les despeses per poder destinar els ingressos necessaris a pagar l’habitatge. El més adequat es que la quota hipotecària mensual oscil·li entre el 30 i el 40% dels ingressos nets mensuals.

En aquest àmbit BNA Consultors t’ofereix un servei de Valoracions immobiliàries que és molt important a l’hora de tassar una vivenda de compra.

 
Consells per comprar habitatge

4. Despeses i impostos associats a l’habitatge

És imprescindible, que conegui els tributs que graven la compravenda d’un habitatge en primera transmissió, per aquest motiu, li oferim el servei de Gestió d’altes/baixes de l’IBI, serveis d’aigua, electricitat i gas.

 
 

5. L’Hipoteca

A l’hora d’escollir una hipoteca et trobaràs amb dues opcions sobre la forma de pagament cada mes: el tipus fix, que mantindrà la primera quota mensual a pagar durant tot el préstec,  o tipus variable, ajustable a les condicions del mercat.

 

Si necessites més informació sobre les coses que has de tenir en compte a l’hora de comprar habitatge pots posar-te en contacte amb nosaltres. Som la gestoria de referència a Valls i ens enorgulleix haber ajudat a centenars de clients (tant particulars com empreses) en àmbits com l’administració de finques, la gestió d’assegurances o qualsevol assessorament fiscal, jurídic o laboral. Trucan’s al 977 60 05 00; un dels nostres experts estarà encantat d’assistir-te.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik