Tot el que has de saber sobre l’adhesiu mediambiental per vehicles

Els adhesius medioambientals estan a l’ordre del dia ja que son el principal sistema per a classificar els vehicles segons el seu impacte sobre el medi ambient. A més, la Zona de Baixes Emissions (ZBE) ja és una realitat a la ciutat de Barcelona i des del passat 1 de setembre, circular per la ZBE sense l’adhesiu mediambiental pot ser sancionat amb multes de fins a 100€. A BNA Consultors ens ocupem de gestionar la sol·licitud del teu distintiu, a nivell particular, o per empreses. 

En aquest article hem resolt els dubtes més comuns sobre aquesta nova normativa. Si tens qualsevol dubte, pots contactar amb nosaltres a comunicacio@bna.cat o bé trucant al 977 60 05 00.

1. PER QUÈ SERVEIX L’ADHESIU MEDIAMBIENTAL?

La DGT ha posat en marxa una nova normativa per a classificar els vehicles segons el nivell de contaminació, i zones com la ciutat Barcelona es prohibeix la circulació a vehicles molt contaminants. L’objectiu és reduir el trànsit durant les hores puntes i així evitar que l’índex de contaminació segueixi augmentant. 

La fórmula per saber i distingir quins cotxes estan autoritzats a circular i quins no, és duent un distintiu mediambiental. Depenent del vehicle, i dels seus nivells de contaminació, portarà un distintiu amb un color o lletra diferent. 

En altres ciutats, on també s’aplica aquesta normativa, no és obligatori dur l’etiqueta, però a Barcelona, no tenir-la a un lloc visible comporta sancions de 100€. 

2. COM ACONSEGUEIXO L’ADHESIU MEDIAMBIENTAL?

Amb BNA Consultors aconseguir el seu adhesiu mediambiental és molt senzill. Només ens haurà de facilitar una còpia en color per davant i per darrera del  DNI  o del carnet de conduir i la matrícula del seu vehicle. Amb aquestes dades serà suficient per poder sol·licitar el distintiu. 

Els nostres consultors, especialistes en gestions per a particulars i empreses, tramitaran la sol·licitud i rebrà el distintiu al seu domicili, evitant-li el procés i els problemes que puguin sorgir. 

L’entrega del distintiu serà en 5 dies laborables, i només l’haurà d’enganxar a una part visible del seu vehicle. Recomanablement a una cantonada del mirall davanter. 

3. COM SOL·LICITAR L’ADHESIU MEDIAMBIENTAL PER UNA FLOTA DE VEHICLES D’EMPRESA?

Els vehicles d’empresa i amb un ús comercial també estan obligats a dur l’adhesiu mediambiental i estan exposats a les mateixes sancions.

A BNA Consultors aconseguim agilitzar el procés de tramitació d’adhesius per grans flotes de vehicles fent la sol·licitud de manera conjunta. Els nostres gestors s’ocupen de totes les fases del procés perquè l’empresari no s’hagi de preocupar i rebi els adhesius directament.

L’empresari només s’haurà d’ocupar de col·locar l’etiqueta en una part visible dels seus vehicles.

4. QUINES SÓN LES RESTRICCIONS DE LA ZBE?

Les zones marcades en verd en el mapa són les que estan sota les restriccions de circulació, exceptuant la Ronda de Dalt i la Ronda del Litoral. La ZBE prohibeix la circulació de vehicles sense distintiu de dilluns a divendres de 7:00 h del matí a 20:00h del vespre.

Durant les nits, els caps de setmana, o els dies festius, podran circular també els vehicles sense etiqueta mediambiental. 


5. EXCEPCIONS PER LA ZBE 

Hi ha vehicles que poden seguir circulant tot i no tenir l’adhesiu mediambiental. Bé si compleixen algun dels requisits del llista posterior, o bé si demanen una autorització

Està permès demanar 10 autoritzacions a l’any per poder circular per la ciutat en el cas que el seu vehicle no compleixi cap dels requisits. Aquest permís té un cost de 2 € diaris.

El llistat d’excepcions: 

  • Vehicles per a persones amb mobilitat reduïda estan exclosos
  • Vehicles de serveis com: ambulàncies, bombers, policia, protecció civil i funerària, també estan exclosos. 
  • Les furgonetes: No se les multarà fins a l’1 d’abril de 2021.
  • Camions i autocars petits: Se’ls sancionarà a partir de l’1 de juliol del 2021.
  • Autobusos i autocars: S’amplia la moratòria fins a l’1 de gener del 2022.
  • Famílies amb pocs ingressos podran circular. 
  • Alguns vehicles de serveis podran accedir a la ZBE esporàdicament si ho necessiten (vehicles blindats, unitats 
  • mòbils, vehicles de taller o de laboratori…)

Si tens dubtes posa’t en contacte amb nosaltres avui i t’assessorarem sense compromís.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik