Ser autònom en temps de COVID: coses que has de tenir en compte

Si bé és cert que moltes empreses han hagut de declarar situació d’ERTE, un sector exageradament afectat per la pandèmia de la COVID-19 ha estat el dels autònoms. Molts professionals de diversos sectors han vist com el seu volum de feina ha baixat en picat amb el tancament de la gran majoria de la societat. 

En aquest article escrit per l’equip de professionals de BNA Consultors exposarem tot el que has de tenir en compte si ets autònom en aquests temps tan turbulents que corren. Recorda que si ets autònom o empresari i necessites un cop de mà en qualsevol gestió administrativa, fiscal o legal, pots comptar amb l’equip de BNA. Ens enorgulleix dur més de 30 anys oferint el millor assessorament integral tant a empreses com a clients particulars.

Ajuda als autònoms: i ara què?

El passat 30 de setembre, després de tres mesos, va concloure per als treballadors autònoms la vigència de les mesures pal·liatives aplicades per la baixada d’ingressos que va causar (i continua causant) la crisi sanitaria provocada per l’expansió del virus COVID-19. 

Aquesta ajuda es va posar a disposició de tot autònom que estigués en posició de demostrar que la seva facturació mensual aquest any 2020 va caure en més d’un 75% respecte la mitjana de facturació del 2on semestre de 2019.

No obstant, la mateixa tarda del dia 30 es va aprovar un Decret segons el que aquests ajuts es prorroguen fins el dia 31 de gener, donant una mica d’oxigen a un sector que travessa un moment molt dur.

Ajudes per autònoms a sectors concrets

L’Estat també ha anunciat recentment les ajudes als autònoms que formen part d’un sector en concret, com per exemple l’àrea del turisme o el món cultural.

Pel que fa al sector turístic, el Departament d’Empresa i Coneixement, mitjançant la Agencia Catalana de Turisme, ha activat una prestació econòmica directa adreçada als professionals autònoms i empreses d’aquest grup afectats econòmicament per la COVID-19. Segons la Generalitat de Catalunya, aquest ajut va enfocat a:

Professionals i empreses del sector turístic, que estiguin incloses en alguna de les següents categories: 

  • Guies de turisme habilitats.
  • Titulars d’Establiments d’allotjament turístic: establiment hotelers, apartaments turístics, càmping i establiments de turisme rural
  • Empreses explotadores d’habitatges d’ús turístics.   
  • Agències de viatges
  • Establiments i activitats d’interès turístic: persones o empreses que contribueixen a dinamitzar el turisme i afavoreixen les estades en el territori.

Més informació sobre aquest ajut seguint aquest enllaç.

Referent al sector cultural, els professionals de les arts escèniques, arts visuals, música i altres activitats culturals poden demanar des de divendres 27 de novembre l’ajuda de 750 euros per pal·liar la situació econòmica del col·lectiu.

Evitar la saturació del sistema

A diferència del que va passar amb anterioritat, s’ha confirmat que el criteri per a atorgar totes les ajudes és la presentació de les peticions dins el termini de 7 dies naturals i sempre que es compleixin els requisits.

L’ordre de recepció de les peticions no es tindrà en compte per establir l’atorgament dels ajuts, que, segons les previsions, s’espera que arribin a més de 8.000 professionals.

Si tens qualsevol dubte referent a aquestes ajudes o vols consultar si hi tens accés no dubtis en posar-te en contacte amb el nostre equip de professionals.

Et convidem també a que donis una ullada a altres articles del nostre blog, com El Decàleg del bon autònom o els 5 consells essencials per a tot emprenedor. A BNA Consultors estem a la teva disposició i pots trobar-nos tant a Valls com a Alcover. Per a més informació sobre com contactar amb nosaltres, consulta aquesta pàgina.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik