Quines mesures implica la Fase 0 del pla de desescalada?

Recentment el govern ha anunciat l’inici del pla de desescalada, que s’estructurarà en quatre fases, des de la Fase 0 a la Fase 3, i que comprenen un seguit de mesures per tal de poder tornar progressivament i amb condicions de seguretat a la situació existent abans de la pandèmia del COVID-19.

Des de BNA Consultors volem mantenir puntualment informats a tots els nostres clients sobre les principals mesures que contenen les fases de desescalada i quines implicacions té això en l’activitat dels comerços i les empreses, però també en el desenvolupament de la vida personal.

Avui us expliquem, per sectors, les mesures que preveu la Fase 0, que entrarà en vigor el pròxim 4 de maig i que durarà, si la situació de contagi de la malaltia continua decreixent, fins al pròxim 10 de maig.

A mesura que el govern comuniqui públicament amb certesa quan començarà la Fase 1 us mantindrem informats en aquest blog de les noves mesures i de les restriccions que comporti aquesta nova fase de la desescalada, com anirem fent amb la resta de fases.

Us adjuntem, a continuació, un quadre informatiu amb els principals sectors i les mesures que s’hauran de prendre durant la Fase 0, quedant, com sempre, al vostre servei per tot tipus d’assessorament, tant a empreses com a treballadors.

SECTORS MESURES
LABORAL Teletreball preferent en les empreses i llocs de treball on sigui possible. Esglaonament en l’entrada i sortida dels centres de treball
PERSONAL Passeig de nens, adults i convivents Atenció d’horts familiars, autoconsum, municipals, sempre que estiguin al mateix municipi o adjacent al mateix, respectant les mesures higièniques o de distanciament social Gestió de la demanda de mobilitat per evitar aglomeracions. Reforç de missatges i cartelleria en zones amb possibles aglomeracions, recordant la distància de seguretat, mesures d’higiene, etc. Alta recomanació de dur mascareta en transports públics i en activitats fora de la llar.
SERVEIS SOCIALS Incorporar treballadors socials per a la protecció de col·lectius especialment vulnerables.
EDUCACIÓ I UNIVERSITATS Foment de l’educació on line o a distància.
CIÈNCIA I INNOVACIÓ No es prenen mesures.
COMERÇ MINORISTA I ACTIVITATS DE PRESTACIÓ DE SERVEIS Obertura de locals i establiments amb cita prèvia per l’atenció individual dels clients. Els locals hauran de comptar amb mostrador, mampara o quan no sigui possible, garantir al màxim la protecció individual. S’establirà un horari d’atenció preferent per majors de 65 anys. Quan el servei professional requereixi tenir contacte amb el client serà obligatori l’ús de mesures de protecció com mascareta o guants.
HOSTELERIA, RESTAURANTS I CAFETERIES Obertura de restaurants i cafeteries amb entrega per emportar. Sense consum al local.
HOTELS I ALLOTJAMENTS TURÍSTICS No es permet l’activitat excepte les excepcions ja regulades (persones treballadores en manteniment, assistència sanitària, etc, persones que es desplacin per atendre a col·lectius vulnerables, situacions de força major, etc)
AGRICULTURA No es prenen mesures.
ACTIVITATS CULTURALS I D’OCI Obertura d’arxius
ESPORT PROFESSIONAL I FEDERAT Entrenaments individuals de professionals i federats. Entrenament bàsic de lligues professionals. Activitat esportiva sense contacte.
ESPORT NO PROFESSIONAL Activitat esportiva sense contacte (anar en bicicleta, córrer, patinar, surf), sempre que es faci de forma individual i amb la protecció adequada (distància, mascareta), quan sigui possible.
LLOCS DE CULTE RELIGIÓS Sense mesures. Continuen tancats.
MOBILITAT URBANA I PERIURBANA Increment progressius en la freqüència del transport públic, especialment en hora punta. Preparació de plans de mobilitat reforçada. En la distribució de l’ocupació es prestarà especial atenció a l’habilitació d’espais de persones amb discapacitat.
MOBILITAT TERRESTRE DE MITJA I LLARGA DISTÀNCIA (FERROVIARI I EN AUTOBÚS) Manteniment de les condicions actuals (limitació del 30% dels serveis respecte el període normal). En la distribució de l’ocupació es prestarà especial atenció a l’habilitació d’espais de persones amb discapacitat.
MOBILITAT AÈRIA Segueixen en vigor els acords europeus i internacionals en matèria de seguretat. Restringida excepte per activitats essencials.
TRANSPORT MARÍTIM Es mantenen condicions actuals. En la distribució de l’ocupació es prestarà especial atenció a l’habilitació d’espais de persones amb discapacitat.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik