Quina és la previsió hipotecària en 2023?

En termes generals, durant l’últim trimestre del 2022 les hipoteques concedides van ser més cares i els requisits d’accés de les quals es van endurir. Una tendència a l’alça que tot sembla indicar, segons els experts, es mantindrà al llarg del curs del 2023.

Alguns analistes de comparadors financers prediuen que les pujades dels diferents tipus d’interès seran necessàries per a poder controlar la inflació pel que fa a l’eurozona, la qual cosa provocarà conseqüències negatives en les condicions hipotecàries.

En BNA Consultors som experts en assessorament hipotecari  i estem preparats per a qualsevol cas. Per això, en aquest article t’exposarem la previsió d’aquest 2023 en les hipoteques espanyoles.

Què s’espera de les condicions hipotecàries en 2023?

Augment de l’Euríbor

El Banc Central Europeu (BCE) va pujar el tipus d’interès d’un 0% a un 2,5% entre juny i desembre de 2022. I s’espera que aquesta evolució de l’euríbor pugui arribar al 3,5% o, fins i tot, al 4% en 2023. Això es deu al fet que el BCE ha de fer front i intentar contenir la inflació que, el novembre de 2022, se situava en el 10,1%. Unes xifres que requereixen mesures que afecten tants bancs com a consumidors.

Hipoteques més cares

La pujada per part del BCE de l’Euribor suposarà per a les entitats majors dificultats a l’hora de finançar-se, la qual cosa es pot traduir en uns interessos majors per als préstecs hipotecaris dels seus clients.

Per tant, les hipoteques, siguin de tipus fix o variable sofriran un encariment. A continuació veiem com afectarà cada tipus:

  • Hipoteques de tipus fix: la pujada de l’Euríbor també es tradueix en un encariment d’aquesta mena d’hipoteques en 2023. Molts bancs ja ofereixen aquests serveis amb un tipus d’interès fix d’entorn del 4%, mentre que no fa molts mesos el tipus d’interès era de l’1,5%. L’objectiu és que aquest model d’hipoteques siguin menys atractives fomentant les de tipus variable. S’espera que en 2023 puguin aconseguir un tipus d’interès del 5%.
  • Hipoteques de tipus variable: En la hipoteca variable igual que en l’anterior, s’espera un encariment d’aquestes. En estar vinculades a les variacions de l’Euríbor, la pujada d’aquest índex es traduirà en una pujada en les hipoteques. Encara que aquestes inclouran diferencials i seran més atractives respecte a les de tipus fix. A Espanya entorn del 75% són hipoteques d’aquest tipus.
  • Hipoteques mixtes: es tracta d’hipoteques on els primers anys mantenen un tipus fix i posteriorment s’introdueix el tipus variable. El més lògic seria que amb la pujada de l’Euríbor, i en línia amb la resta, les entitats encareixin els tipus fixos inicials, encara que es mantindrà a un nivell inferior que les de tipus fix.

Menys hipoteques i menys vendes

A conseqüència d’aquest encariment de les hipoteques, s’espera que en 2023 es concedeixin menys hipoteques que en 2022 i resulti més complicat comprar un habitatge, ja que les entitats exigiran una major solvència i enduriran les condicions d’accés.

Com podem ajudar-te des de BNA Consultors?

En BNA Consultors som experts en gestió hipotecària i podem trobar la millor opció per a tu aconseguint el 100% del finançament.

Si necessites un assessorament personalitzat i més informació sobre algun dels nostres serveis, no dubtis a contactar amb nosaltres a través de comunicacio@bna.cat o telefonant al 977 60 05 00. BNA Consultors, la teva consultoria de Valls.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik