Les criptomonedes: què són i com funcionen?

Bitcoins, Etherum, Dash… Segurament en aquests últims mesos has sentit la paraula bitcoin o criptomoneda més d’un cop. A la feina, en un dinar amb els amics, a casa… Sí, les criptomonedes estan de moda i sembla que tothom inverteix diners i en traurà un benefici. Però… Què són les criptomonedes de les quals tothom parla des de fa un temps?

A BNA consultors oferim el servei dAssessorament en Blockchain i criptomonedes. En aquest article, analitzarem aquesta moneda d’intercanvi digital i els factors que s’ha de tenir en compte abans de decidir-se a fer una inversió: què és una criptomoneda, com funciona, de què depèn el seu valor.

Les Criptomonedes

 Una criptomoneda és bàsicament un tipus de moneda que només existeix en el món digital. Així doncs, una criptomoneda és un actiu digital d’intercanvi amb un xifrat criptogràfic (per codificacions) per tal de garantir la seguretat i el control de les transaccions, és a dir, de la compra o venda de productes i serveis. 

D’aquesta manera, funciona a través d’un registre comptable compartit – tecnologia blockchain-, per evitar falsificacions o duplicacions de les transaccions que es troba compartida a la xarxa i no es pot alterar ni eliminar.

Tecnologia Blockchain

Blockchain (cadena de blocs), és un llibre de comptabilitat compartit que permet realitzar transaccions sense cap mena d’intermediari on es registren cadascuna de les transaccions codificades i, de cap manera, es pot modificar.

Wallets o moneders digitals

Com parlem d’una moneda digital, el seu emmagatzematge també es realitza a través de wallets – moneders digitals – a través d’un software o aplicació que s’utilitzen mitjançant unes claus. Des d’aquest wallet, l’usuari pot rebre o enviar criptomonedes a altres usuaris o fer una compra. 

Hi ha dos tipus de wallets: calents o freds. Per una banda, els wallets calents es troben connectats a internet, és a dir, són els moneders web, mòbils i els d’escriptori (sempre que estiguin connectats a la xarxa). Per l’altre, els wallets freds no estan connectats a la web i són els moneders de hardware o de paper.

BNA Consultors | Criptomonedes qui son

Criptomoneda: Un valor inestable?

El valor de les criptomonedes varia constantment en funció de l’oferta i demanda. Així doncs, són els mateixos usuaris qui controlen el valor depenen de l’ús que és faci, ja que no existeix cap regulació per part dels bancs ni el govern sobre el seu valor.

Per tant, de la mateixa manera que el seu intercanvi és anònim i irrastreable, no hi ha cap mecanisme de protecció per a les persones que inverteixen.

Tipus de criptomonedes

Existeix una infinita gamma de criptomonedes, però actualment aquestes són algunes de les més populars:

  1. Bitcoin
  2. Ethereum
  3. Stellar
  4. BinanceCoin
  5. Cardano
  6. DogeCoin
  7. XRP
  8. LiteCoin
  9. Bitcoin Cash
  10. Chainlink

Una mica d’història… Però d’on sorgeix aquest concepte?

Des de 1998 es parlava de les monedes encriptades que aconseguirien descentralitzar els diners que fins ara només estaven controlats per institucions financeres, però Bitcoin va ser la primera criptomoneda creada l’any 2009

Com parlàvem anteriorment, el valor de les criptomonedes és molt inestable, des de tal punt que el primer Bitcoin tenia un valor per sota d’un dòlar i, en poc més de 10 anys, la seva demanda i, a conseqüència, el seu valor, s’ha disparat potencialment. 

Per això, abans d’endinsar-nos al món de les criptomonedes, des de BNA Consultors t’aconsellem tenir en compte que el seu valor està molt lligat a l’especulació i pot caure en qualsevol moment.

D’aquesta manera, s’ha d’analitzar el mercat, la inversió que es vol fer i les diverses plataformes o mecanismes que ens ofereix la xarxa per treballar en aquesta inversió.

Després d’aquesta introducció al món de la criptomoneda, no dubtis en posar-te en contacte amb el nostre equip d’assessorament de Blockchain i criptomonedes per conèixer i entendre més el mercat financer abans de fer una inversió en criptoactius.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik