Tot el que has de saber: Canvi de preus a les tarifes de la llum a partir de juny

Segur que has sentit parlar dels canvis de tarifes a la factura de la llum. Des de BNA Consultors, gestoria a Valls hem preparat aquest article per informar a tots els nostres clients i lector d’aquestes noves mesures, que afectaran, i molt, a les nostres butxaques. Si vols saber tot sobre el canvi de preus a les tarifes de la llum, no et perdis aquest article.

El dimarts 1 de juny entra en vigor el nou mètode per calcular el consum i el preu de la llum. És molt important conèixer quins són els canvis i com afectaran l’import de la factura. A BNA Consultors ja estem prenent mesures per adaptar-nos.

Quins són els principals canvis a la factura de la llum a partir de l’1 de juny?

Des del dia 1 de juny la discriminació horària és d’obligat compliment per a tots els usuaris. Aquesta mesura es tradueix en el fet que tant la potència com la llum variant el seu preu segons l’hora de consum. Aquestes hores estan determinades i diferenciades en 3 franges diferents que veurem a continuació.

A més, s’unifiquen les tarifes de menys de 15kW i també s’estableixen dos períodes de potència al dia, a diferència d’abans, que només hi havia un.

Quins són els nous horaris que afecten la factura de la llum?

Com hem comentat abans, el principal canvi i el que més ens afectarà al total de les nostres factures és la implantació d’unes franges horàries que faran variar el preu del servei. Aquestes són les següents:

  • Hora “punta” (la més cara): Entre les 10:00h i les 14:00h i les 18:00h i les 22:00h
  • Hora “llana” (preu mitjà): Entre 8:00h i les 10:00h, entre les 14:00h i les 18:00h i de 22:00h a 00:00h.
  • Hora “valle” (molt econòmica): Entre les 00:00h i les 8:00h.

Els caps de setmana i festius cada hora són “valle” i per tant són més barates.

Quines són les dues franges que afecten la potència?

També existeixen dues franges horàries que determinen el preu de la potència de la llum.

  • Hora “punta” (més car): Entre les 9:00 i les 23:00.
  • Hora “valle” (més econòmica): Entre 00:00h y 8:00h.

Com estalviar amb el nou sistema de tarifes de la llum?

Des de la nostra consultoria i gestoria a Valls hem estudiat aquests canvis i hem determinat alguns consells que t’ajudaran a estalviar:

  1. Llegeix i adonat bé de com funciona aquest nou sistema. Conèixer els horaris i sobretot identificar quines són les franges horàries més barates t’ajudarà a estalviar molts diners, ja que fer accions com posar rentadores, cuinar o planxar, tindrà un preu diferent segons l’hora del dia en què ho facis.
  2. Una forma senzilla d’interioritzar els horaris és creant un quadre i posant-lo a la nevera, sense adonar-te’n, cada cop que ho vegis ho recordaràs de manera indirecta.

Si vols més informació sobre la nostra consultoria i gestoria a Valls no dubtis en explorar els nostres serveis. Pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del 977 60 05 00, comunicacio@bna.cat o fent clic aquí i un membre de l’equip de l’equip de BNA Consultors t’atendrà encantat.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik