Canvi de nom d’un vehicle: TOT el que has de fer

Segons l’Idescat, l’any 2018 a Catalunya hi havia registrats fins a 3.527.529 turismes. Una xifra sorprenent que confirma l’importància que els cotxes tenen al nostre país dins l’àmbit professional i personal. Un dels tràmits més habituals dins del món dels vehicles és el canvi de nom. És per això que en aquest article escrit pels professionals que formen BNA Consultors et guiarem a l’hora de realitzar un canvi de nom d’un vehicle de la manera més fàcil i còmode. Continua llegint per a saber-ne més!

 

1. Dirigeix-te a la Prefectura de Trànsit

El que primer que has de fer si vols canviar el nom o titularitat d’un vehicle és visitar la Prefectura de Trànsit més propera. Allà podràs demanar els dos impressos oficials que requereixes:

  • De sol·licitud de la transmissió
  • De la notificació de la transmissió

Si t’és més fàcil recorda que pots demanar aquests documents online a través del portal de la Direcció General de Trànsit, tot i que a vegades pot ser un procés una mica complex (per començar hauràs de demanar hora online). No oblidis que a BNA Consultors som especialistes en tota mena de tràmits com el canvi de nom d’un vehicle o la millora d’una assegurança. Posa’t en contacte amb nosaltres si vols saber-ne més. En aquest link pots localitzar la Prefectura de Trànsit més aprop teu.

 

2. Necessitaràs dues signatures: venedor i comprador

És imprescindible que els documents de canvi de nom del cotxe portin les dades i les signatures tant del venedor com del comprador, i que aquestes dades siguin les que figurin als respectius documents oficials. No seria la primera vegada que el procés de canvi de nom pateixi un retard per una informació mal escrita!

 

3. Aboneu les taxes que toquin

Serà en aquest moment quan hauràs de pagar l’import que et demanarà l’administració per a proseguir amb el tràmit de canvi de nom d’un vehicle. El preu per aquest procediment oscil·larà entre els 120 i el 200€, depenent del tipus de vehicle i de l’any de matriculació del cotxe o moto.

 
canvi de nom dun vehicle

4. Canvi de nom per un/a menor?

En el hipotètic cas que hagis de fer un canvi de nom d’un vehicle per a un menor o una persona incapacitada tingues en compte que a la sol·licitud s’haurà d’incloure les dades i signatura de la mare, del pare o del tutor legal.

 

5. Canvi de nom per més d’una persona?

En cas que requereixis fer el canvi de nom del vehicle a dues o més persones hauràs d’omplir un formulari de sol·licitud per a cadascuna de les persones. No obstant, només caldrà que facis l’abonament d’una única taxa.

 

Si tens qualsevol dubte o qüestió relacionada amb un canvi de nom de vehicle no dubtis en posar-te en contacte amb la nostre consultoria a Valls. El nostre equip d’experts t’explicarà com podem ajudar-te a culminar un canvi de nom de vehicle de la manera més ràpida i còmode per a tu.

 

El Ministerio de Interior posa a la disposició de tots els usuaris un full informatiu (actualitzat a Desembre de 2017) on recull els aspectes més importants a tenir en compte a l’hora de processar un canvi de titularitat d’un vehicle. Pots llegir-lo o descarregar-lo en català clickant el següent enllaç.

 

Si necessites més informació sobre canviar el nom d’un vehicle o sobre qualsevol dels nostre serveis pots posar-te en contacte amb nosaltres. Som la gestoria de referència a Valls i ens enorgulleix haber ajudat a centenars de clients (tant particulars com empreses) en àmbits com l’administració de finques, la gestió d’assegurances o qualsevol assessorament fiscal, jurídic o laboral. Trucan’s al 977 60 05 00; un dels nostres experts estarà encantat d’assistir-te.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik