Tot el que has de saber: Canvi de preus a les tarifes de la llum a partir de juny

Segur que has sentit parlar dels canvis de tarifes a la factura de la llum. Des de BNA Consultors, gestoria a Valls hem preparat aquest article per informar a tots els nostres clients i lector d’aquestes noves mesures, que afectaran, i molt, a les nostres butxaques. Si vols saber tot sobre el canvi de preus a les tarifes de la llum, no et perdis aquest article.

El dimarts 1 de juny entra en vigor el nou mètode per calcular el consum i el preu de la llum. És molt important conèixer quins són els canvis i com afectaran l’import de la factura. A BNA Consultors ja estem prenent mesures per adaptar-nos.

Quins són els principals canvis a la factura de la llum a partir de l’1 de juny?

Des del dia 1 de juny la discriminació horària és d’obligat compliment per a tots els usuaris. Aquesta mesura es tradueix en el fet que tant la potència com la llum variant el seu preu segons l’hora de consum. Aquestes hores estan determinades i diferenciades en 3 franges diferents que veurem a continuació.

A més, s’unifiquen les tarifes de menys de 15kW i també s’estableixen dos períodes de potència al dia, a diferència d’abans, que només hi havia un.

Quins són els nous horaris que afecten la factura de la llum?

Com hem comentat abans, el principal canvi i el que més ens afectarà al total de les nostres factures és la implantació d’unes franges horàries que faran variar el preu del servei. Aquestes són les següents:

  • Hora “punta” (la més cara): Entre les 10:00h i les 14:00h i les 18:00h i les 22:00h
  • Hora “llana” (preu mitjà): Entre 8:00h i les 10:00h, entre les 14:00h i les 18:00h i de 22:00h a 00:00h.
  • Hora “valle” (molt econòmica): Entre les 00:00h i les 8:00h.

Els caps de setmana i festius cada hora són “valle” i per tant són més barates.

Quines són les dues franges que afecten la potència?

També existeixen dues franges horàries que determinen el preu de la potència de la llum.

  • Hora “punta” (més car): Entre les 9:00 i les 23:00.
  • Hora “valle” (més econòmica): Entre 00:00h y 8:00h.

Com estalviar amb el nou sistema de tarifes de la llum?

Des de la nostra consultoria i gestoria a Valls hem estudiat aquests canvis i hem determinat alguns consells que t’ajudaran a estalviar:

  1. Llegeix i adonat bé de com funciona aquest nou sistema. Conèixer els horaris i sobretot identificar quines són les franges horàries més barates t’ajudarà a estalviar molts diners, ja que fer accions com posar rentadores, cuinar o planxar, tindrà un preu diferent segons l’hora del dia en què ho facis.
  2. Una forma senzilla d’interioritzar els horaris és creant un quadre i posant-lo a la nevera, sense adonar-te’n, cada cop que ho vegis ho recordaràs de manera indirecta.

Si vols més informació sobre la nostra consultoria i gestoria a Valls no dubtis en explorar els nostres serveis. Pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del 977 60 05 00, comunicacio@bna.cat o fent clic aquí i un membre de l’equip de l’equip de BNA Consultors t’atendrà encantat.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik