Segur que has sentit parlar dels canvis de tarifes a la factura de la llum. Des de BNA Consultors, gestoria a Valls hem preparat aquest article per informar a tots els nostres clients i lector d’aquestes noves mesures, que afectaran, i molt, a les nostres butxaques. Si vols saber tot sobre el canvi de preus a les tarifes de la llum, no et perdis aquest article.

El dimarts 1 de juny entra en vigor el nou m√®tode per calcular el consum i el preu de la llum. √Čs molt important con√®ixer quins s√≥n els canvis i com afectaran l’import de la factura. A¬†BNA¬†Consultors ja estem prenent mesures per adaptar-nos.

Quins s√≥n els principals canvis a la factura de la llum a partir de l’1 de juny?

Des del dia 1 de juny la discriminaci√≥ hor√†ria √©s d’obligat compliment per a tots els usuaris. Aquesta mesura es tradueix en el fet que tant la pot√®ncia com la llum variant el seu preu segons l’hora de consum. Aquestes hores estan determinades i diferenciades en 3 franges diferents que veurem a continuaci√≥.

A m√©s, s’unifiquen les tarifes de menys de¬†15kW¬†i tamb√© s’estableixen dos per√≠odes de pot√®ncia al dia, a difer√®ncia d’abans, que nom√©s hi havia un.

Quins són els nous horaris que afecten la factura de la llum?

Com hem comentat abans, el principal canvi i el que m√©s ens afectar√† al total de les nostres factures √©s la implantaci√≥ d’unes franges hor√†ries que faran variar el preu del servei. Aquestes s√≥n les seg√ľents:

  • Hora “punta” (la m√©s cara): Entre les 10:00h i les 14:00h i les 18:00h i les 22:00h
  • Hora “llana” (preu mitj√†): Entre 8:00h i les 10:00h, entre les 14:00h i les 18:00h i de 22:00h a 00:00h.
  • Hora “valle” (molt econ√≤mica): Entre les 00:00h i les 8:00h.

Els caps de setmana i festius cada hora s√≥n “valle” i per tant s√≥n m√©s barates.

Quines són les dues franges que afecten la potència?

També existeixen dues franges horàries que determinen el preu de la potència de la llum.

  • Hora “punta” (m√©s car): Entre les 9:00 i les 23:00.
  • Hora “valle” (m√©s econ√≤mica): Entre 00:00h¬†y¬†8:00h.

Com estalviar amb el nou sistema de tarifes de la llum?

Des de la nostra consultoria i gestoria a Valls hem estudiat aquests canvis i hem determinat alguns consells que t’ajudaran a estalviar:

  1. Llegeix i adonat b√© de com funciona aquest nou sistema. Con√®ixer els horaris i sobretot identificar quines s√≥n les franges hor√†ries m√©s barates t’ajudar√† a estalviar molts diners, ja que fer accions com posar rentadores, cuinar o planxar, tindr√† un preu diferent segons l’hora del dia en qu√® ho facis.
  2. Una forma senzilla d’interioritzar els horaris √©s creant un quadre i posant-lo a la nevera, sense adonar-te’n, cada cop que ho vegis ho recordar√†s de manera indirecta.

Si vols m√©s informaci√≥ sobre la nostra consultoria i gestoria a Valls no dubtis en explorar els nostres serveis. Pots posar-te en contacte amb nosaltres a trav√©s del 977 60 05 00, comunicacio@bna.cat o fent clic aqu√≠ i un membre de l’equip de l’equip de¬†BNA¬†Consultors t’atendr√† encantat.