Calendari de festius de 2022: tot el que has de saber

2021 avança a velocitat de creuer i des de la Generalitat s’han oficialitat ja els que seran els festius oficials de l’any 2022. Aquests dies solen estar marcats en vermell al calendari ja que solen coincidir amb vacances o períodes de descans a la feina o als estudis.

Tingues en compte que aquests dies de vacances laborals solen variar segons localitat (els festius de Valls no seran els mateixos festius que a la ciutat de Girona, per exemple), comarca, província o fins i tot comunitat autònoma, però en aquest article realitzat per l’equip de BNA Consultors t’enumeren tots els festius de l’any 2022.

Quins són els festius de l’any 2022?” és una pregunta recurrent, així que segueix llegint per a descobrir-los tots!

Quins són els dies festius de 2022?

Aquest és el llistat de festius a Catalunya per 2022, amb el dia de la setmana en que cauen:

  • 1 de gener (Cap d’any) dissabte.
  • 6 de gener (Reis), dijous.
  • 15 d’abril (Divendres Sant), divendres.
  • 18 d’abril (dilluns de Pasqua Florida), dilluns.
  • 6 de juny (Dilluns de Pasqua Granada), dilluns.
  • 24 de juny (Sant Joan), divendres.
  • 15 d’agost (l’Assumpció), dilluns.
  • 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya), dimecres.
  • 1 de novembre (Tots Sants), dimarts.
  • 6 de desembre (Dia de la Constitució), dimarts.
  • 8 de desembre (La Immaculada), dijous.
  • 26 de desembre (Sant Esteve), dilluns.

Conclusions

Com podem veure seguint el llistat de festius de l’any vinent a Catalunya, l’any comença amb els 2 dies festius que culminen el període nadalenc (Cap d’any i el dia de Reis). A continuació hi ha un buit de festivitat durant els mesos de febrer i març, fins que a l’abril ens trobem amb el pont de Pasqua (Setmana Santa). El dia de Santa Jordi caurà en dissabte l’any 2022, amb el que de ben segur serà una Diada del llibre i la rosa amb els carrers plens de gent.

Maig és un mes sense festius, tot i que a mesura que entri l’estiu ens trobarem amb les dues festivitats de juny (a inicis i a finals), juntament amb el recuperat 15 d’agost que aquest any 2021 va caure en diumenge i per tant no es va considerar festiu.

Un altre festiu que per calendari no serà considerat com a tal serà la Diada de Catalunya. El 11 de setembre serà diumenge aquest 2022 amb el que no entra a la llista de festivitats. A l’octubre i al novembre trobem els dos festius en dimarts i dimecres, amb el que seran dues setmanes que poden fàcilment convertir-se en setmanes amb pont.

El darrer mes de l’any, ja de per si una època carregada de festivitats veurà com la primera setmana complerta de desembre conté dos festius, en dimarts i dijous. Per contra el dia de Nadal és diumenge aquest any 2022, amb el que l’únic festiu del període nadalenc serà dilluns 26 de desembre (Sant Esteve).

En total, quants festius tindrà l’any 2022?

Segons l’anunci a la pàgina web oficial de la Generalitat, l’any que ve tindrà inclourà fins a 12 festius d’àmbit nacional (Catalunya), a més de 2 dies de festa que cada localitat podrà incorporar al calendari.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Powered by Estatik